Matematik
integrale!
Opgaven lyder:
En funktioen f givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1
a) Bestem integralet, hvor overgrænsen er 5 og nedergrænsen er 2. Det er lidt svært for mig at skrive den op, så håber I forstår det. Dette får jeg til at være 8,25. Giv en fortolkning af dette integral? Hvordan går man det?
Svar #1
28. april 2014 af mathon
![\int_{2}^{5}\left (- \frac{1}{4} x^2+2x-1 \right )dx=\left [-\frac{1}{12}x^3+x^2-x \right ]_{2}^{5}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/rl3-N36ESqBCRwPw4atkpA==.gif)
udtrykker arealet af punktmængden begrænset af grafen for f(x), x-aksen, linjen x = 2 og linjen x = 5.
Svar #2
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man skal beregne
2∫5 (-0,25x2 + 2x -1) dx = F(5) - F(2) ,
hvor F(x) er en stamfunktion til f(x) .
Skriv et svar til: integrale!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
