Fysik

Mekanisk

30. april 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af mathon

Udklip.PNG

 .............................

    Den mekaniske energi konstant. En ændring i den potentielle energi er derfor lig med med den samme
    ændring i kinetisk energi men med modsat fortegn, således at summen forbliver konstant:


                                E_{mek}=E_{pot}+E_{kin}
                                E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2      hvor gulvhøjde sættes til 0.

    Du har således:
                                 g\cdot H+\frac{1}{2}\cdot 0^2= g\cdot 0+\frac{1}{2}\cdot v{_{gulv}}^{2}        når der er divideret med m på begge sider

                                 g\cdot H= \frac{1}{2}\cdot v{_{gulv}}^{2}

    hvoraf
                                 v{_{gulv}}=\sqrt{2\cdot g\cdot H}

                               


Svar #2
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Var det ikke 1,2m? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af mathon

Jo
         H=1,2\; m
 


Svar #4
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Men du skifter imellem h og H hvad er forskellen? Jeg forstår ikke helt hvad du gør for at komme frem til dine formler, jeg forstår at du til at starte med har epot og ekin formlen men forstår ikke dine steps 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2014 af mathon

forskellen
                       maksimalhøjden er H
                       den almindelige højde er h

                                v{_{gulv}}=\sqrt{2\cdot \left (9,8\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left (1,2\; m \right )}\approx 4,85\; \frac{m}{s}=17,46\; \frac{km}{h}


Svar #6
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Tror mere  det her er rigtigt:

Epot = m*g*h

Ekin = ½ *m*v^2

½*m*v^2=m*g*h

v^2=2gh

v= kvaratrod 2gh

v = 2*9,82m/s*1,2m = 4,8 m/s 


Svar #7
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

oh vi har sgu også fået det samme 


Svar #8
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Kan du sige et hint til hvad man skal gøre her :

Er det bare at isolere højden?

Vedhæftet fil:fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2014 af mathon

brug den kinematiske formel
for konstant acceleration:
                                             2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}
                                             \Delta s=\frac{v^2-{v_{0}}^{2}}{2a}
som her bliver:
                                            h=\frac{v^2-v{_{0}}^{2}}{2\left (-g \right )}=\frac{-v{_{0}}^{2}}{2\left (-g \right )}        da sluthastigheden   v=0 og
                                                                                             tyngdeaccelerationen virker modsat den positive
                                                                                             bevægelsesretning.


Svar #10
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Vo^2 hvilket tal er det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2014 af mathon

              v0 er begyndelseshastigheden 320 m/s.


Svar #12
30. april 2014 af Popmepi (Slettet)

jeg forstår ikke helt din fremgangsmåde, kunne det være muligt og forklare det lidt dybere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2014 af mathon

                h=\frac{v^2-v{_{0}}^{2}}{2\left (-g \right )}=\frac{-v{_{0}}^{2}}{2\left (-g \right )}=\frac{v{_{0}}^{2}}{2 g }=\frac{\left ( 320\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 9,8\; \frac{m}{s^2} \right )}=5224\; m\approx 5,2\; km


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. april 2014 af mathon

detaljer:
                  De kinematiske ligninger
                  er:

                               a=\frac{v-v_o}{t}\; \Leftrightarrow \; \; at=\left ( v-v_o \right )

                  og
                               \Delta s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+v_o\cdot t        som multipliceret med 2a
                 giver
                               2\cdot a\cdot \Delta s=\left (a\cdot t \right )^2+2v_o\cdot \left (a\cdot t \right )       som ved indsættelse for a\cdot t
                 giver
                               2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_o)\cdot(v-v_o) +2v_o\cdot (v-v_o)

                               2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_o)\cdot(v-v_o+2v_o )=(v-v_o)\cdot(v+v_o )=v^2-{v_{o}}^{2}

                               \Delta s=\frac{v^2-{v_{o}}^{2}}{2a}

                              
 


Skriv et svar til: Mekanisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.