Matematik

Retvinkelt trekant

30. april 2014 af Maria0604 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu er jeg bare kommet i helt vildt tvivl og sejler rundt i den her trekant. Øv. 

Jeg har en trekant der ser således ud:

C

B                                         A

Jeg ved at sige b er 120 cm og side c er 80 cm, og vinkel B er så 90 grader. Er der nogle der kan give mig et hint til hvordan jeg kan udregne vinkel A?? 

Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af mathon

                   \cos(A)=\frac{c}{b}\; \; \; \; \;\; \; \; 0< A< 90^{\circ}


Svar #2
30. april 2014 af Maria0604 (Slettet)

Det har jeg prøvet, den siger 0,785887. Muligvis mig der gør noget galt, men som sagt, så sejler jeg rundt i den trekant :-(


Svar #3
30. april 2014 af Maria0604 (Slettet)

Hvis jeg siger cos-1(120/80) vil den ikke regne ud og siger at det ikke er et reelt tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2014 af mathon

…gør det nu rigtigt:

                   \cos(A)=\frac{c}{b}=\frac{80}{120}=\frac{2}{3}\; \; \; \; \;\; \; \; 0< A< 90^{\circ}

                   A=\cos^{-1}\left (\frac{2}{3} \right )=48,19^{\circ}

                                 
   


Svar #5
30. april 2014 af Maria0604 (Slettet)

tak.


Skriv et svar til: Retvinkelt trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.