Matematik

Forskrift

30. april 2014 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde du af, håber i kan hjælpe.
Tak på forhånd!

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f (x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr.

år) beskrives ved en lineær funktion f(x) = ax + b

  
hvor betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, f(2,9)=19 og f(8,7)=76

a) Bestem en forskrift for .

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40

gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af SuneChr

Vær opmærksom på, at der opereres med både måneder og år.

a)  Indsæt de to koordinatsæt i forskriften og løs de to ligninger med to ubekendte.
b)  Løs til sidst ligningen
     f (x) = 40


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.