Matematik

Toppunkt

30. april 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal forklare hvad udtrykket har af  grafisk betydning? Kan jeg få hjælp til den opgave? 
Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kalder vi toppunktet for parabelen f(x) = ax2 + bx + c for (xT , yT) har vi xT = -b/(2a) og yT = -d/(4a) , og dermed

        f(xT + Δx) = a·(xT + Δx)2 + b·(xT + Δx) + c

                       = a·xT2 + b·xT + c + a·(Δx)2 + b·Δx + 2a·xT·Δx

                       = yT + a·(Δx)2 + b·Δx + 2a·(-b/(2a))·Δx

                       = yT + a·(Δx)2

Med Δx = 1 fås det ønskede resultat.


Svar #2
30. april 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Tak. Det havde jeg regnet ud. 

Det var nærmere hvilken grafisk betydning det havd?

Hvis Δx = 1 betyder det, hvis man flyttede toppunktet 1 hen ad x-aksen, skal man flytte den a op ad y-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man flytter ikke toppunktet. Man evaluerer polynomiet 1 enhed i x fra toppunktet og skal så gå stykket a i y .


Svar #4
30. april 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Hvad mener du præcist med ''evaluerer polynomiet''.  Jeg tror, at jeg har forstået det, men jeg vil alligevel bare være sikker.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner polynomiets værdi for en bestemt værdi af x.


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.