Fysik

Hjælp Fys

01. maj 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vognen på figuren kører uden gnidningsmodstand på bordet. Vognens masse er m = 250 g. Vognen starter fra hvile og påvirkes på stykket AB af kraftenF = 0,10 N. Herefter kører vognen af sig selv hen ad bordet. Vognens tilbagelagte vejlængde fra A betegnes med s.

Beregn vognens acceleration på stykket AB.
Beregn den tid vognen tager om at komme fra A til B.
Beregn vognens hastighed i B.
Hvad sker der med vognens hastighed for s > 15 cm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt Newtons 2. lov F = ma .

b) c) Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration, s = (1/2)at2 , v = at .

d) Benyt Newtons 1. lov.


Skriv et svar til: Hjælp Fys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.