Fysik

Hjælp!

01. maj 2014 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har opgaven:

Figuren viser et galaksespektrum med linjerne for Ca-K og Ca-H. Linjernes bølgelængder i laboratoriet er lambdak = 393,4 nm og lambdaH = 369,8 nm,

Aflæs de to linjers observerede bølgelængder og beregn rødforskydningenz og galaksens fart.
Beregn afstanden til galaksen, hvis Hubble­konstanten erH = 71 km/s pr. Mpc.

(Jeg har vedhæftet figuren)

Vedhæftet fil: Fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

For hver spektrallinie aflæses den observerede bølgelængde λobs , der sammenholdt med bølgelængden λ0 i laboratoriet giver mulighed for beregning af rødforskydningen z:

        z = (λobs - λ0) / λ0 .

Beregn så farten (radialhastigheden) ud fra z, og brug så Hubbles lov til at beregne afstanden.


Svar #2
01. maj 2014 af alice2 (Slettet)

Jeg får to forskellige rødforskydningstal. Er dette forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug middelværdien for de to spektrallinier.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.