Matematik

Det gyldne snit

02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får at vide at for det gyldnesnit gælder: a/b = (a+b)/a 

Hvis x=a/b, skal x opfylde x^2+x-1=0. 

Jeg skal beregne det gyldne forhold x ? 

Jeg skal lose opgaven uden hjelpe midler , men jeg aner ik hvordan man tager kvadratroden af 5 uden hjelpemidler da diskriminanten er 5...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Meningen er, at man opskriver et eksakt udtryk for de to rødder. Man benytter sig af en lommeregner, Excel eller lignende for at finde tilnærmede talværdier for rødderne.


Svar #2
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Jeg forstaar det ik helt ?


Svar #3
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

kan det passe at de to x'er er 1.236/2 og -3.236/2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn d = b2 - 4ac ud fra polynomiets koefficienter og opskriv så rødderne (for d ≥ 0)

        x = (-b ± √d) / (2a) ,

dvs.

        x = (-1 ± √5) / 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man opskriver udtryk for de eksakte rødder.


Svar #6
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

saa x = (-1 ± √5) / 2 er svaret ?


Svar #7
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Jeg fatter ikke helt hvad der menes med eksakte.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er de eksakte rødder.


Svar #9
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

altsa 1.236/2 og -3.236/2 eller x = (-1 ± √5) / 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs svarene i #4 og #8.


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.