Fysik

Gammafaktor/Lorentzfaktor

03. maj 2014 af Prøv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har brug for noget hjælp til at forstå hvad "gammafaktoren" er. Jeg kender formlen:

\gamma = \frac{1}\sqrt{{1-\frac{v^2}{c^2}}}

Men hvad fortæller dette egentlig? 
Bruges gammafaktoren blot til at regne relativistisk masse og tid ud? Altså:

m = \frac{m_0}\sqrt{{1-\frac{v^2}{c^2}}}

og

\Delta t = \frac{t}\sqrt{{1-\frac{v^2}{c^2}}}

Eller er der flere sammenhænge hvori gammafaktoren er en vigtig egenskab?
Altså er det blot for at kunne beskrive den relativistiske masse ved:
m=\gamma*m_0

og tidforlængelse/forkortelse ved:
\Delta t=\gamma*t

(Lidt dårligt formulerede spørgsmål, ved det godt)

Håber I kan hjælpe med at forklare begrebet gammafaktor


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan læse mere om Lorentzfaktoren her

http://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_factor


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2014 af peter lind

Du skal ikke ligge for meget i at gammafaktoren er skilt ud i relativitetsteorien. Den er godt nok vigtig; men når den behandles særskilt skyldes det nok det enkle at den er besværlig at skrive. Det slipper man så over ved at indføre gamma faktoren
 


Skriv et svar til: Gammafaktor/Lorentzfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.