Fysik

Spm. om vandstand

03. maj 2014 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle:

Hvis man forestiller sig et badekar, som indeholder 20 L, og en mand på 75 kg (beregnet volume af manden: 72 L) lægger sig ned i badekarret, hvor meget stiger vandstanden så?

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kende karrets grundfladeareal A:

        ΔV = A·Δh


Svar #2
03. maj 2014 af susubu (Slettet)

Hmm, okay. Når man kender det, så løser man altså bare:

72 L-20 L/A (den kender man)=h


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

ΔV er jo mandens volumen, ΔV = 72 L .


Svar #4
03. maj 2014 af susubu (Slettet)

Okay, så bare: 72/A=h (stigning i vandstand?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, hvis badekarret er kasseformet.


Svar #6
03. maj 2014 af susubu (Slettet)

Ok, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er heller ikke taget højde for, at hele mandens volumen måske ikke er nedsænket i vandet; formodentlig holder han hovedet oven vande, så man må så antage, at ΔV = 72 L er den del af mandens volumen, der er under vand.


Svar #8
03. maj 2014 af susubu (Slettet)

Men hvad med enheder? liter/cm^2. Vi vil jo ende ud med kun cm?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter, at 1 L = 1 dm3 .


Svar #10
03. maj 2014 af susubu (Slettet)

Aha, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2014 af SuneChr

# 7
Ja, hvis ikke han bruger snorkel, hvor man da skal fradrage voluminet af rør, slange briller m.m.
Lungerne skal heller ikke være opfyldt af for meget indtrukket luft.


Skriv et svar til: Spm. om vandstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.