Matematik

hjælp til mat! -andengradspolynomium

04. maj 2014 af lottemmmm (Slettet) - Niveau: C-niveau

signe kaster en bold  skråt efter en bane beskrevet følgende ved

andengradspolynomium: y= -0,067x^2+ 0,75x + 3

hvor højt er bolden over jorden, når signe står 8 meter væk fra den i en vandret retning? Og hvad er den maksimale kastelængde?

- jeg har prøvet og prøvet, men kan simpelthen ikke forstå det, jeg forventer ikke at få et svar, men vil gerne have noget hjælp til hvordan jeg kan lave opgaven.

-tak påfrohånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af SuneChr

Hvis Signe kaster bolden i vejret, der hvor parablen første gang skærer x-aksen, og bolden falder der, hvor parablen skærer x-aksen anden gang, skal de to 0-punkter findes ved at løse 2.gr.'s ligningen.
Boldens maksimale højde befinder sig i toppunktet for parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2014 af SuneChr

Kald det første 0-punkt (x0 ; 0) som er Signes position.
Signe står 8 meter i vandret retning, når bolden befinder sig i punktet (x0 + 8 ; f (x0 + 8))
Kastelængden er forskellen mellem 0-punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2014 af hesch (Slettet)

Find rødderne i polynomiet.  Du skal finde x -3  og x 14  ( regn selv efter ).

Du kan selv vælge om Signe kaster fra den ene eller den anden rod, bare hun kaster fra den ene mod den anden:  Bolden skal jo følge parablen.

Vælger du x0 = -3, er punktet 8m vandret væk givet ved  x0 + 8 = 5.

Find nu højden ved y = f(5).

OBS:  De fundne rødder, -3 og 14, er ikke heeelt rigtige.


Skriv et svar til: hjælp til mat! -andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.