Fysik

masseenergi og kernemasser

05. maj 2014 af Karoliiiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg sidder med denne opgave i fysik, og aner ikke hvordan den skal laves.

Nogle der kan hjælpe? - den er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-05-05 kl. 11.23.06.png

   Sammenhængen mellem masse og energi
   er:
                               \small E=m\cdot c^2

     E er Energien af massen m
     m er nuklid massen
     c er lysets vakuumhastighed
    


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2014 af mathon

Ved opslag finder du:

                         \small m_{hvile}\left ( _{92}^{238}\textrm{U} \right )=238,050784\; u

                         \small m_{hvile}\left ( _{90}^{234}\textrm{Th} \right )=234,043593\; u

                         \small m_{hvile}\left ( _{2}^{4}\textrm{He} \right )=4,00260\; u

                        


Svar #3
05. maj 2014 af Karoliiiine (Slettet)

så det vil sige at det skal være: 

starttilstanden: 238,050784u*(299.792.458m/s)^2 

sluttilstanden: (234,043593u+4,00260u)*(299.792.458m/s)^2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2014 af mathon

    starttilstanden:                                                               \small \left ( 238,050784\; u \right )\cdot \left ( 1,66054\cdot 10^{-27}\; \frac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2,99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s} \right )^2=3,55272\cdot 10^{-8 }\;J

sluttilstanden:                                                               \small \small \left ( 238,046193\; u \right )\cdot \left ( 1,66054\cdot 10^{-27}\; \frac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2,99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s} \right )^2=3,55265\cdot 10^{-8 }\;J


Skriv et svar til: masseenergi og kernemasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.