Fysik

Gitterforsøg

05. maj 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

d = n · lambda/sin(øn)

d = 1 · 662 nm/sin(3.6) 

d = -1496 

resultatet passer ikke. Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal lære at kende forskel på GRADER og RADIANER. Her beregner man

        d = 1·662nm/sin(3,6º)


Svar #2
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

ja, har også radianer - men jeg skal bruge grader jo. Men det passer ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du indtaster en vinkel i grader, skal din lommeregner jo være sat derefter.


Svar #4
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

med degree = 10458.9 hvilket er meget...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo så se på, hvilken enhed det er.


Svar #6
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

nm


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2014 af mathon

               \small \small 1\; mm=10^{\, 6}\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop. Angiv så gitterkonstanten d-1 .


Svar #9
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

 Hvis d = 10498,9nm, er 1/d = 1/10498nm = 10^6/10498mm = 95,24mm-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, dvs. 1/d = 95 linjer/mm .


Svar #11
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

men der er noget helt galtt....

Jeg får Afbøjningsvinklen til at være = 0.0663

så skal jeg have det til sin^-1? ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis afbøjningsvinklen er 0,0663 , er det afbøjningsvinklen. Men det er måske tangens eller sinus til afbøjningsvinklen, du har der?


Svar #13
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

Ja, men det skal jeg også ikke? Men hvad bliver den i sin^-1? 3.6?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er svært at forstå nu, hvad du skriver. Prøv at forklare præcis, hvad dit tal repræsenterer.


Svar #15
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

Jeg synes jeg har taget fejl undervejs. Det kan ikke være sandt at gitterkonstanten giver såå meget??


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad mener du med "såå meget"?

Hvordan har du bestemt afbøjningsvinklen?


Svar #17
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

øn = Bn/ 2 · L 

øn = 8.89cm/2*67.7

øn = 0.065..


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvis L = 67,7cm er afstanden fra gitteret til skærmen, er det jo så tan(φn) , der beregnes.


Svar #19
05. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

hvorfor ikke sin(øn)?


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. maj 2014 af mathon


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.