Fysik

Alfa-partikel (elektromagnetisme)

05. maj 2014 af Salvatores (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til at beregne delopgave c i følgende opgave: 

Nuklidet 210Po er radioaktivt og henfalder ved et α-henfald.
a) Opskriv reaktionsskemaet for henfaldet af 210Po og beregn Q-værdien ud fra
masserne af de partikler, som deltager i processen.


For at måle α-partiklernes kinetiske energi afbøjes de i et homogent magnetfelt med
størrelsen 0,44 T. Partiklernes hastighed er vinkelret på magnetfeltet, og de bevæger
sig i en cirkel med radius 0,76 m.

b) Beregn α-partiklernes kinetiske energi.


For at opnå en mere nøjagtig bestemmelse af α-partiklernes kinetiske energi, sender
man enkeltladede 175Lu-ioner gennem det samme magnetfelt. Når 175Lu-ionerne
accelereres fra hvile af spændingsfaldet 30,33 kV, følger de samme cirkelbane, som α-
partiklerne gjorde.
c) Beregn en bedre værdi for α-partiklernes kinetiske energi.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af mathon

c)

                              \small E{_{kin}}=q\cdot U=\frac{\left ( r\cdot B\cdot q \right )^2}{2m}


Svar #2
05. maj 2014 af Salvatores (Slettet)

Skal jeg kun bruge spændingsfaldet og ladningen og dermed beregne energien?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2014 af mathon

Nu kender jeg jo ikke dine øvrige beregninger.

Når enkeltladet 175 Lu-ionerne
accelereres fra hvile af spændingsfaldet 30,33 kV
er
                    \small E{_{kin}}=\left ( 1,60218\cdot 10^{-19} \; C\right )\cdot \left ( 30330\; \frac{J}{C} \right )=4,8594\cdot 10^{-15} \; J

              


Skriv et svar til: Alfa-partikel (elektromagnetisme)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.