Matematik

Differentialkvotienter

06. maj 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv, uden brug af cas, g(4) i tilfældene

g(x) =x^2 - sqrt(x) + 3

= 2x - 1/2sqrt(4) + 3

på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af mathon

Hvad er det præcise spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af PeterValberg

hvis:

g(x)=x^2-\sqrt{x}+3

så er g(4):

g(x)=4^2-\sqrt{4}+3=17

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af mathon

og
             \small g{\, }'(4)=2\cdot 4-\frac{1}{2\cdot \sqrt{4}}=8-\frac{1}{4}=\frac{31}{4}=7\tfrac{3}{4}

            


Svar #4
06. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

Men skal g(4) ind i ligningen? eller skal jeg skrive det som #3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af mathon

Af #0 fremgår det ikke klart, om du spørger om g(4) eller g'(4) og overskriften bringer ingen klarhed.

Du skriver g(x) = 2x - … hvilket kunne tyde på, at du er begyndt at differentiere; derfor spørgsmålet i #1.
 


Svar #6
06. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

På papiret står der kun:

Angiv, uden brug af cas, g(4) i tilfældene. 

g(x) =x^2 - sqrt(x) + 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2014 af mathon

se #2


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2014 af PeterValberg

Vedr. #2 

der skulle lige have været et 4-tal i parentesen :-)

g({\color{Red} \mathbf{4}})=4^2-\sqrt{4}+3=17

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
06. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

Men er det hvis det er g(4)? hvorfor skal vi ikke gøre som i #3=?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2014 af PeterValberg

i #3 beregnes g'(4) ikke g(4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.