Fysik

Statik - moment

06. maj 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne denne opgave med statik.

Vedhæftet fil: Opg 2.88.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Hvis tingesten balancerer, fås ligningen:

M - 150mm*400N*cos 30º - 300mm*320N* cos 0º = 0     ( momenter regnet i O ).

Altså:  Summen af momenter på venstre og højre side af O = 0.


Svar #2
06. maj 2014 af Banff (Slettet)

Når jeg beregner #1 får jeg 105, i facirlisten står der m=148,0 N*m CCW, er der noget jeg mangler at gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Min lommeregner får det til  147,9615 Nm !


Svar #4
06. maj 2014 af Banff (Slettet)

Sorry. Jeg stiller lige min lommeregner grader i stedet radian :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Altså:

M = 0,15*400*cos 30 + 0,3*320*1 = 147,9615

PS:  Positiv momenretning er CCW  ( vedtægt ).


Svar #6
06. maj 2014 af Banff (Slettet)

Tak :-)

Blot et sidste spørgsmål, hvorfor er sidste led mht. cos(0) og ikke cos(30) som i første led ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Der skal jo tages hensyn til, hvordan kraften er rettet i forhold til armen.

I stedet for:

M = 0,15*400*cos 30 + 0,3*320*1 = 147,9615

kan det også beregnes:

M = 0,15*400*sin 60 + 0,3*320*sin 90 = 147,9615

Det giver det samme.

En kraft der peger parallelt med armen, yder jo ikke noget moment.


Skriv et svar til: Statik - moment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.