Matematik

Mærkelig opgave

06. maj 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ SP

Kan sipelthen ikke finde ud af at lave denne opgave? vi skal finde højden FD, men vi kender jo kun vinkler og ingen sider?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender længden |FT| så i trekant AFT kender man alle tre vinkler og siden FT og kan dermed beregne højden TD og dermed også FD.


Svar #2
06. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

#1

Når jeg kender de 3 vinkler og siden FT, er jeg ikke med på hvordan man så beregner højden TD?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

De tre vinkler i trekant AFT er:

        A = 33º - 25º = 8º ,

        F = 180º-(90º-25º) = 90º+25º = 115º ,

        T = 180º - 115º - 8º = 57º .

Man har så:  |AT| = |FT|·sin(F)/sin(A) , og endelig

        |TD| = |AT|·sin(33º) = |FT|·sin(33º)·sin(F)/sin(A) = 10·sin(33º)·sin(115º)/sin(8º)

og til sidst

        |FD| = |TD| - |FT| = |TD| - 10 .


Svar #4
09. maj 2014 af Missperfec (Slettet)

#3

Hvad med den næste delopgave?

Der hvor man skal beregne vinkel TBF? Hvilken vinkel er det jeg skal beregne? T eller?

Er nemlig ikke helt med...


Skriv et svar til: Mærkelig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.