Matematik

Eksponentialfunktioner og fremskrivningsfaktoren

06. maj 2014 af Ibbermann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Sidder med en matematikaflevering til i morgen, og er gået i stå veed følgende spørgsmål:

Tre eksponentialfunktioner f, g, og h er givet ver

                                  f(x)=2x

                                  g(x)=3x

                                  h=g(x)/f(x)

Bestem fremskrivningsfaktoren for funktionen h.

Er helt på dybt vand, så håber, at der er nogen venlige sjæle, der vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af SuneChr

Benyt potensreglen

\frac{a^{n}}{b^{n}}=\left ( \frac{a}{b} \right )^{n}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

h(x) = f(x)/g(x) = 2x/3x

benyt potensregnereglen:

(a/b)n = an/bn

så den hedder (3/2)^x = 3^x/2^x

hvilket vil sige at fremskrivningsfaktoren er 3/2 = 1,5


Svar #3
06. maj 2014 af Ibbermann (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner og fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.