Matematik

Valuta og trigonometri?

06. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ulla skal på en rejse til Tyskland. Hun køber for 3000 kroner euro ( € ) til kurs 745. Hvor mange hele euro får hun?

100 DKK=745 Euro

3000DKK=3000/(745/100)=402 euro

Hvor mange engelske pund (helt antal) kan du få for 500 kr., når kursen er 1108?

100DKK=1108 pund

500DDK=500/(1108/100)=45 pund

Trekant 1

A=41* c=104

Find b

Tan(41)=104/hos

Tan(41)*hos=104

hos=104/tan(41)=119,6

siden b er 119,6

Får I de samme resultater?

Nogle med gode ideer til, hvor man kan finde matematikopgaver gerne med tekst?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trekant 1. Det må yderligere oplyses, at trekanten er retvinklet, og det skal oplyses, om C er den rette vinkel.

Lad være med at skrive 41* , når der menes 41º . Lær at bruge redigeringsfaciliteterne her.

Det er sjuskeri at udelade gradtegnet ved vinkelangivelserne.

Hvis c er hypotenusen, har man b = c·cos(A) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af c_aastrup

402,68 afrundes normalt til 403, men ikke her hvor du bliver bedt om heltalsdelen, og jeg er også enig med det amdet stykke.

Det er nødvendigt at der er en ret vinkel i din trekant hvis man skal kunne renge som du gør.

http://uvmat.dk/eks-opg.htm

her kan du finde mange opgaver


Svar #3
06. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Trekanten i 0# er retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, og det skal jo også oplyses. Læs #1. Man skal også oplyse, hvilken vinkel, der er ret.


Svar #5
06. maj 2014 af 123434 (Slettet)

C=90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så benyt forklaringen i #1. Kateterne er altid mindre end hypotenusen, så du burde kunne se, at dit resultat i #0 er forkert.


Skriv et svar til: Valuta og trigonometri?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.