Matematik

en anden del, gange med x + 4 = x

06. maj 2014 af smiley587 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hjæælp!!! forstår den ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven mere præcist. Mener du

        \frac{1}{2}x+4=x

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af UkendtGuru (Slettet)

En anden del? Uddyb


Svar #3
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

det er rigtig Andersen11 men efter brøken skal der stå gange


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af UkendtGuru (Slettet)

Der er et usynligt gange tegn mellem 1/2 og x


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja,

\tiny \frac{1}{2}x

er det samme som

\frac{1}{2} \cdot x


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler leddene med x, træk sammen og find så x.


Svar #7
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

isoler? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man løser ligningen ved at isolere x.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2014 af Ukendt81 (Slettet)

Jeg tror du skal gennemgå regnereglerne før du løser mere - ellers bliver det en lang aften for dig :-)

Du finder X, ved at isolere X på den ene side. Du trækker alle x'er over på en side, og alle tal over på den anden. Alle ting der skifter tal skifter også fortegn.. + til minus osv..

Endviddere vil jeg sige, du kan ikke bare skrive 2 spørgsmål med halvdelen af regnestykkerne og forvente folk kan hjælpe... man kan ikke forstå et regnestykke når man kun ser den "del" du ikke forstår...


Svar #10
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

sorry vores lære har ikke lært os det endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2014 af Ukendt81 (Slettet)

Det lyder mystisk - det lidt som at blive bedt om at køre bil uden at få vist hvor pedalerne sidder?


Svar #12
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

HAHA sjovt!

men hvis det er 

  + 4 = x : x                                                                                                                                           2


Svar #13
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

¤ 1                                                                                                                                                              2


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. maj 2014 af Ukendt81 (Slettet)

Pas.


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er forkert. gang i stedet ligningen med 2, dvs gang alt på venstre side med 2, og alt på højre side med 2, så man får

        x + 4·2 = 2x , dvs.

        x + 8 = 2x .

Prøv så at trække x fra på hver side.


Svar #16
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

8 = x 

men hvad med den der halve?


Brugbart svar (1)

Svar #17
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Den halve kom man jo af med ved at gange hele ligningen med 2.

Men som Mousten er inde på ovenfor, er der ikke så meget mening i at løse opgaver med ligninger, hvis du slet ikke har lært noget som helst om, hvordan man løser ligninger.


Svar #18
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

hvad er det så? hvis det ikke er 8 så er mit sidste gæt 4?


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man skal ikke bare gætte. Man skal løse ligningen ved at isolere x. Du kan gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning. Ligningen skal jo være opfyldt for den fundne løsning.


Svar #20
06. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

du skrev 

x + 8 = 2x

også skulle jeg fjerne en x fra hver 

8 = 1x???


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.