Matematik

integrer

06. maj 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Hvordan griber jeg denne her an 

int(3x^2*e^(x^3+1)) 

kan integrere 3x^2 til x^3 men er blank på e^(x^3+1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitution   t = x3 + 1 , dt = 3x2 dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af Heptan

Indfør en hjælpefunktion:

u = x^3 + 1

DIfferentier denne:

du/dx = 3x^2

Isoler du:

du = 3x^2 * dx

Indsæt du istedet for højresiden i integralet:

int(e^u)

og integrer:

e^(x^3+1) + k


Skriv et svar til: integrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.