International økonomi

Hvorfor er arbejdsløshed og inflation dårligt for det danske samfund

07. maj 2014 af 123434 - Niveau: C-niveau

En høj arbejdsløshed betyder, at samfundet har mange arbejdsløse. De mange arbejdsløse har ikke et job og får derfor ingen penge. Staten giver dem derfor penge, så de ikke skal leve et dårligt liv. Det er dyrt for staten at skulle give understøttelse til så mange mennesker. Samtidig får staten ikke ret mange skatteindtægter, da der ikke er så mange i job.

Inflation kan i sidste ende blive en konsekvens af, at økonomien går godt. Folk er i job og har mange penge til at købe varer for. Jo mere efterspurgte varerne bliver, så vil de også blive dyrere. Når økonomien går godt, er der få arbejdsløse og masser af jobs at få. Man kan skifte job, hvis man er utilfreds med, at man får for lidt i løn. Dette bevirker at flere får mere i løn-der sker altså et lønpres. Folk kræver at få mere i løn, når varer bliver dyrere. Varer er blevet dyrere, og lønningerne er steget. Varer bliver dyrere at producere fordi, at danske lønninger er så dyrere. Udlandet køber ikke så mange danske varer mere, da danske varer er dyre. Virksomhederne eksporter rigtig meget til udlandet. Hvis virksomhederne ikke sælger så meget til udlandet, skal de heller ikke have så mange ansatte. Nedgang i dansk eksport betyder, at virksomhederne fyrer medarbejdere. Arbejdsløsheden stiger. Samtidig er danske varer dyre, og forbrugerne begynder at købe de billigere udlandske varer. På sigt importerer vi mere end vi eksporter. vi køber altså mere end vi sælger til udlandet. Det resulterer i underskud på betalingsbalancens løbende poster-altså mere import end eksport. Dermed stiftes der gæld til udlandet.

Det er lidt kompliceret. Har jeg forklaret det nogenlunde korrekt?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2014 af hesch (Slettet)

Ad arbejdsløshed:  Dette gør du op i udgifter til understøttelse og manglende skatteindtægter, altså penge.

Men der er mange andre aspekter, såsom livskvalitet i form af social omgang, voksende kriminalitet (pengemangel og kedsomhed), resursespild i form af at bruge mange penge til uddannelse, for derefter ikke at udnytte viden og erfaring.

Din problemstilling er for enkel, synes jeg.


Svar #2
08. maj 2014 af 123434

Tak Hesch, der er selvfølgelig også sociale aspekter, nævnte i 0# kun de økonomiske aspekter


Skriv et svar til: Hvorfor er arbejdsløshed og inflation dårligt for det danske samfund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.