Matematik

Centervinkel

08. maj 2014 af bobeå - Niveau: 8. klasse
Hej jeg skal lave en opgave i geogebra håber at du kan hjælpe.

En centervinkel spænder over en cirkelbue på 6 cm.
Hvor stor er vinklen når cirklens radius er

A 8 cm. B 6 cm C 4 cm. D 2 cm


Det var opgaven jeg skal lave den i geogebra

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

A, B, C, og D er fire underspørgsmål. For hver af de fire værdier r af cirklens radius skal man bestemme centervinklen φ, der spænder over en bue af længden 6 cm , dvs

        φA = 2π·6cm/(2π·rA) = 6/8 = 3/4 ( i radianer),

osv.


Svar #3
08. maj 2014 af bobeå

Det betyder at i opg a skal cirklens radius være 8 cm
og i opg b skal den være 6 cm og i opg c skal cirklens radius være 4cm
opg D skal den være 2 cm

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, så benyt fremgangsmåden i #2.


Svar #5
08. maj 2014 af bobeå

Ok vil du vise mig på geogebra hvordan jeg kan lave det ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

:

v/360 = 6/(2*pi*r)

v = 42,97 gr.

v = 57,30 gr.

v = 85,94 gr.

v = 171,89 gr.

:-)

Vedhæftet fil:000.jpg

Svar #7
08. maj 2014 af bobeå

Tak.

Skriv et svar til: Centervinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.