Matematik

Trigonometri

08. maj 2014 af denise94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften folkens!

håber der er nogle som kan hjælpe mig... Takker på forhånd :-) 

I en retvinklet trekant, ΔABC er siden |AB|=10 , ∠A=30o og ∠C=90o.
Beregn de manglende sider og vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af peter lind

Find vinkel B af at summen af vinklerne i en trekant er 180º

Derefter kan du bruge at sinus til en vinkel er modstående katete delt med hyptenusen og/eller at cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant er hosliggende katete delt med hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte, at i en retvinklet (30,60)-trekant er den mindste katetes længde nøjagtigt det halve af hypotenusens længde. Den anden katetes længde kan så findes af Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2014 af mathon

Folkeskolegeometri:
I en 30-60-trekant, hvor C = 90°
og k er første bogstav i katete
er
                 k_{mindst}=\frac{c}{2}          k_{st\o r\! st}=\sqrt{3}\cdot k_{mindst}           


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.