Fysik

Hjælp archimidedes

09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare hvordan man udregner følgende opgave?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn opdriften, og sammenhold den med (tyngdekraften på telt med indhold) + (pløkkernes maksimale trækkraft).


Svar #2
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår ikke hvad du mener med 'Sammenhold' ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så "sammenlign" i stedet for, hvad du nu har brug for at afgøre, om teltet bliver på jorden.


Svar #4
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#1

Så er du enig i følgende beregninger ? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #5
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Sorry m= n*M


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfra ved du, at der er 100.000 mol metangas i teltet?


Svar #7
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#6

Jeg spurgte min lærer, han sagde at han havde glemt at inkludere det i opgaven. ): 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Og det havde du jo også selv glemt at inkludere her i oplysningerne.

Opdriften på teltet er

Fop = Vtelt·ρluft·g

der så skal sammenholdes med størrelsen af tyngden på telt+metan plus pløk-trækkraften:

Fned = (mtelt + mmetan)·g + Fpløk


Svar #9
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#8

Så det du mener er dette?

(Se billede)

Skal man så derefter subtrahere de to svar for at se? hvad? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ovenfor beregnede du metanens masse til 1600 kg.

Det, der afgør, om teltet letter eller ej, er, hvorvidt opdriften er større end (tyngden på telt og metan plus pløkkernes trækkraft). Derfor skal man beregne disse størrelser, før man kan lave denne afgørelse.


Svar #11
09. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#10

Nå ja, godt spottet.

Men forresten

Du siger Fop = Vtelt * ρluft * g 

Hvorfor er det densitteten af luften og ikke methanen når teltet er fyldt op med methan og ikke normal luft ?`


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det skyldes jo netop Archimedes' lov: opdriften er lig med tyngden af den fortrængte luftmængde. Teltet fortrænger et mængde atmosfærisk luft svarende til teltets rumfang.


Skriv et svar til: Hjælp archimidedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.