Matematik

Nulpunktsbestemmelse

10. maj 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er løbet ind i et par eksamensspørgsmål, som giver mig problemer, håber nogen kan hjælpe.

Jeg har fået givet funktionen f(x)=ex-x, som jeg skal bestemme monotinoforhold for, og jeg gør som følger:
Differentierer f: f'(x)=ex-1

Ønsker at finde nulpunkter: f'(x)=0
Udregner d: d=1 (Der må altså være to nulpunkter)
Udregner nulpunkter (x;x)=(0,367... ; 0)

På grafen kan jeg se, at der kun er ét nulpunkt, det ligger i (0; f(0)). Men hvordan er det nu med det andet nulpunkt (altså 0,367..), er det så bare ikke et nulpunkt alligevel? (Det giver forresten heller ikke 0 når det indsættes i ligningen igen).

Jeg er klar over at det her burde være simpelt, men jeg er simpelthen så meget i tvivl efterhånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Forstår ikke hvad dit d er, men lad mig forklare hvad du gør forkert.

Du skal løse ligningen ex-1=0. Du ved, at ex=1 <=> x=0. Altså er der kun et nukpunkt for f'(x). Der kan altså ikke være to nulpunkter for ligningen.


Svar #2
10. maj 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Nårh ja selvfølgelig, sådan kan man jo også gøre det. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen f '(x) = 0 er ikke en 2.-gradsligning, og begrebet diskriminant har ingen mening for denne ligning.


Skriv et svar til: Nulpunktsbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.