Fysik

Bølgelængde for en foton

11. maj 2014 af haniballi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bølgelængde for en foton

Beregn bølgelængden for en foton med energien 3,7 · 10-19 J. Angiv svaret i nm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af Brusebad (Slettet)

Isolér frekvensen i bølgeformlen (1) c = f * λ. Brug derefter at energien af en foton er givet ved (2) E = h*f hvor h er Plancks konstant og indsæt det fundne udtryk i 1 i stedet for frekvensen i 2. Isolér da bølgelængden i det fremkomne udtryk og indsæt de kendte værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af mathon

                                 E_{foton}=h\cdot \frac{c}{\lambda }

                                 \lambda =\frac{h\cdot c}{E_{foton}}=\frac{1239,84\; eV\cdot nm}{E_{foton}}

...........

       3,7·10-19 J = 2,30936 eV


Skriv et svar til: Bølgelængde for en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.