Matematik

Matematik A hjælp tak :)

11. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I det fjerne land Fantasia var befolkningstallet på 144 millioner i år 2010. I årene efter steg befolkningstallet med 1,8 % om året. 

A) Opskriv en model, der beskriver befolkningstallet i Fantasia efter 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af Amril (Slettet)

144\cdot 1.018^{x}


Svar #2
11. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

Taakker :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2014 af amranH (Slettet)

Hvis præcision i besvarelsen af opgaven ønskes kunne du eventuelt også argumentere/redegøre for din model? :)
Eks:

Fantasia har et befolkningstal på 144 mio., som hvert år fremskrives med en vis procentvis tilvækst.Altså kan man i første omgang sige om udviklingen i befolkningstallet efter år 2010, at den vokser eksponentielt jævnfør funktionsforskriften:

f(x)=b · ax

Hvor b er begyndelsesværdien og a er fremskrivningsfaktoren, som svarer til 1 + vækstraten r. Et bud på en model kunne således være:

B=144\cdot \left (1+\frac{1,8}{100} \right )^t,

hvor B er befolkningstallet i millioner, og t er antallet af år efter 2010. Ovenstående kunne altså være et bud på en model, der beskriver befolkningstallet i Fantasia efter år 2010, såfremt der ikke er taget højde for hændelser der kunne påvirke befolkningstallet.

Det giver liiidt af et ekstra plus hos matematiklæreren. Håber det kan bruges! :) 


Svar #4
12. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

fantastisk nice dude :D


Skriv et svar til: Matematik A hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.