Matematik

Ligninger i koordinatsystemet,

11. maj 2014 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Okay så jeg har afleveringsopgaver for til imorgen, og jeg mangler kun én opg. Det omhandler koordinatsystemet, og det har jeg helt på plads. Det er bare ligningerne jeg ikke forstår. Opgaven lyder sådan.

Tegn i et koordinatsystemet linierne l og m:

l: Y = 1½x + 2       M: Y = x + 1

Aflæs liniernes skæringspunkt. 

I behøver ikke at komme med svaret, men bare en velforklaret metode som jeg kan gå efter.Det må gerne stå berettende, men alligevel forklarende. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2014 af powpow (Slettet)

y = ax +b 

Du har med en linærfunktion at gøre

a fortæller hvor meget den linjen hælder

b fortæller hvor i y-aksen linjen skærer

Hvis vi fx siger at du skal indtegne y = 3x - 6

I dette tilfælde er a = 3 og b = -6 

Så du ved at du skal skærer i y-aksen i punkt (-6,0) og at linjen hælder opad med 3


Skriv et svar til: Ligninger i koordinatsystemet,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.