Matematik

Hvordan griber man denne an

13. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er en opgave uden hjæpemidler, så kan man løse den på andre måder, end ved at huske den konkrete formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af Amril (Slettet)

Prøv at løse to ligninger med to ubekendte. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2014 af AskTheAfghan

I #1, forstås dette som at løse 2 lign. med 2 ubekendt, at

(f(3) = 1 Λ f(6) = 8) ⇔ (a = .. Λ b = ..) hvor f(x) = bax.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2014 af bjerg11 (Slettet)

Du kunne evt. gøre brug af disse to simple formler:


Svar #4
13. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

\frac{8}{1} = \frac{b \cdot a^{6}}{b\cdot a^{3}}

8 = \frac{a^{6}}{a^{3}} = a^{6 - 3} = a^{3}

a = \sqrt[3]{8}

Sådan her?


Svar #5
13. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

1 = b\cdot (\sqrt[3]{8})^{3}

b = \frac{1}{(\sqrt[3]{8})}}}

hvor nævneren selvfølgelig også er opløtet i 3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2014 af Amril (Slettet)

Den 3te rod af 8 er 2 (det bør du kunne ved hovedregning).

Den 3te rod af 8 opløftet i 3 er bare 8 (ligeledes bør du vide dette). 

Vi har da

f(x) = \frac{1}{8} \cdot 2^{x}


Skriv et svar til: Hvordan griber man denne an

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.