Matematik

Regression og vekst

13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

For funktionen f gelder for alle x , at f(x+7)-f(x) = 5

Kan godt se at det er en liner vekst men kan ik helt finde ud af at isolere a. som jeg skal.

har gjordt saadan her

 a*x+7 - a*x+b = 5

men ved ik hvad jeg skal gore derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af klimasven (Slettet)

a(x+7)+b-(ax+b)=5

ax+7a+b-ax-b=5

7a=5

a=5/7


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2014 af mathon

    Hvis
                            f(x) = y = ax + b
    har man
                            f(x+7) - f(x) = 5

                            a·(x+7) + b - (ax+b) = 5

                            ax + 7a + b - ax - b = 5

                            7a = 5

                            a = (5/7)

                             


Svar #3
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

tusind tak tusind tak til jer both!


Skriv et svar til: Regression og vekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.