Matematik

Komplekse tal

14. maj 2014 af JogaBonito (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Hvordan skal jeg angribe dette komplekse tal på polær form: 

-2*i(i+\sqrt{3})


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2014 af SuneChr

Udregn modulus og argument for
z = - 2i2 + (- 2i√3) = 2 - (2√3)i


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2014 af peter lind

gang parentesen ud så du har tallet på formen a+b*i

Der gælder så r2 = a2+b2, cos(θ) = a/r, sin(θ) = b/r


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Der menes:  r2 = a2 + b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

-2i = 2·(-i) = 2·ei·3π/2 ,

og

i + √3 = 2·((√3)/2 + (1/2)·i) = 2·ei·π/6 ,

-2i·(i+√3) = 2·ei·3π/2 · 2·ei·π/6 = 4 · ei·π((3/2)+(1/6)) = 4 · ei·5π/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Jo, men i det virkelige liv ( i praksis ) skal man have styr på, at omregne  12,7983 + i6,2567 til polær form.

Her møder man ikke "skoleeksempler" med heltal og π/6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2014 af SuneChr

# 0 er sikkert tænkt, at man skal anvende produktreglen for komplekse tal ved at multiplicere moduli og addere argumenterne. Det er dog ikke gjort i # 1 men i # 4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Jeg er nok i  #5 blevet "smittet" af at have brugt omkring 10år af mit arbejdsliv, med at regne på komplekse tal. Her har man ikke tid til at gennemskue spidsfindigheder. Tast det ind på lommeregneren og tryk på polærknappen, eller lav et PC-program, der kan håndtere ( langt mere ) komplicerede problemer.

Du har sikkert ret i, at opgaven er tænkt sådan, men hvad skal man dog bruge det til sidenhen ?   Det er jo helt  Georg Mohrsk.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.