Fysik

Gitterkonstant i nanometer

16. maj 2014 af michaelfdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er sikkert et nemt spørgsmål, men hvordan løser jeg denne opgave?

"Et gitter har 650 linjer pr. mm. Beregn gitterkonstanten i nanometer"


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2014 af mathon

    650 linjer på 1 mm
    linjeafstand
                         d=\frac{1}{650}\; mm=0,00153846\; mm
    1 mm = 106 nm
         hvoraf

                        d=\left (0,00153846\; mm \right )\cdot \left ( 10^{6\; \frac{nm}{mm}} \right )=1538,46\; nm


Svar #2
16. maj 2014 af michaelfdk (Slettet)

Tak!! :) Dejligt med hurtigt svar


Skriv et svar til: Gitterkonstant i nanometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.