Fysik

Gitterligning

16. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vandtæt laser lyser under vand vinkelret ind mod et gitter, der har 500 linier pr. mm.
Laserlyset har frekvensen 4,74 · 1014 Hz

     b)   Bestem afbøjningen af laserlyset til 1. og 2. orden under vandet.

Mine tanker -
 

Ø= sin-1(d-1*n*λ) d= 1/500           -             lambda = c_vand/frekvens 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af peter lind

Gitterligningen siger d*sin(φn) = n*λ  Det kan jeg ikke rigtig genkende i det der


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2014 af mathon

brydningsindekset
                                   n_{vand}=\frac{\lambda _{luft}}{\lambda_{vand} }

                                   \lambda _{vand}=\frac{\lambda _{luft}}{n_{vand}}=\frac{\frac{c}{f}}{n_{vand}}=\frac{\frac{3,00\cdot 10^8\; \frac{m}{s}}{4,74\cdot 10^{14\; s^{-1}}}}{1,33}=475,87 \; nm

hvoraf
                                  \theta _n=\sin^{-1}\left ( \frac{n\cdot \lambda _{vand}}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{n\cdot \left ( 475,87\; nm \right )}{2000\; nm} \right )=\sin^{-1}\left ( 0,237935\cdot n \right )
 


Svar #3
16. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Mathon er denne opgave så enhedsfri? altså afbøjningen?


Svar #4
16. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#1

Gitterligningen siger d*sin(φn) = n*λ  Det kan jeg ikke rigtig genkende i det der

Peter lind, det jeg har skrevet kan du da sagtens genkende :), da jeg skriver d^-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2014 af mathon

med lommeregnerens vinkelmål i degree:

\theta _n=\sin^{-1}\left ( \frac{n\cdot \lambda _{vand}}{d} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{n\cdot \left ( 475,87\; nm \right )}{2000\; nm} \right )=\left (\sin^{-1}\left ( 0,237935\cdot n \right ) \right )^{{\color{Red} \circ}}


Svar #6
16. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

ja okay :)


Skriv et svar til: Gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.