Matematik

Matematik opgaver

17. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/110530%20AVU112MAT_D_opg.ashx

(5,2)

960/10=96 pakker

12 træbrikketter skal ligge i et lag. 96/12=8 lag

Pakkerne med træbriketter er hver 15 cm høje. Pallernes højde er 14 cm

8*15+14=134cm=1,34 meter

(5,3)

Træbriketter

5*1,95*0,6*x=5,85x

y=5,85x

Fyringsolie

11,5*0,85*11,15*x=109x

5,85x=109x

x=18,63

fyringsolie er billigst, hvis x er mere end 18,63. Hvis man bruger mere end 18,6 kg.

Hvordan er jeres fremgangsmåde?

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2014 af hesch (Slettet)

5) Du regner prisen, P, ud for fx 1 kWh:

Olie: Polie = 11,15 kr./kg / 11,5 kWh/kg / 0,85 = 1,141 kr/kWh

Træ: Ptræ =  1,95 kr/kg / 5,00 kWh/kg / 0,6 = 0,650 kr/kWh

Du skal huske at sætte enheder på ! !  Det er ikke første gang du "glemmer" det.

Når du  skriver:

11,5*0,85*11,15*x=109x      mener du:

11,5 kWh/kg * 0,85 * 11,15 kr/kg * x kg , hvilket kommer ud i enheden:  kWh*kr/kg : Det er nonsense.

Kig på enhederne, afstem dem, så kan du se hvordan regnestykket skal sættes op, eller du kan i hvert fald se, om det er forkert stillet op.


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.