Fysik

Hubble-konstant

17. maj 2014 af kingofthering (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle som kan hjælpe? har vædhæftet et billede ?

Vedhæftet fil: hubble.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af peter lind

Hubblekonstanten er hældningen af grafen på billedet


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2014 af LeonhardEuler

Tag et punkt (x1,y1)

Divider henholdsvis x koordinaten med  y koordinaten således får du hældningskoefficienten a til grafen, som ligefrem proportional, da den går gennem punktet (0,0).

 y1/x1 = a

Husk enhederne!  Hubbles konstant har enheden km/s/Mpc i dit tilfælde 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2014 af LeonhardEuler

Til at beregne Universets alder:

Antag galakserne har bevæget sig væk med samme hastighed.

Benyt så de fysiske sammenhænge

v0 = H0 • d0   (Hubbles lov)

v0 = d0/Δt      (et objekts fart er lig med distancen et objekt tilbagelægger på et bestemt tid)


Skriv et svar til: Hubble-konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.