Matematik

xy plot

17. maj 2014 af Clax (Slettet) - Niveau: B-niveau

Afsætning i stk. Pris i kr.
12000 125
11500 140
10000 155
8000 170
6000 200
4000 240
2000 253
1000 275
500 280
300 285
100 293


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Du glemte vist at skrive spørgsmålet


Svar #2
17. maj 2014 af Clax (Slettet)

Lav et xy-plot af sammenhængen mellem afsætning i stk. x og pris i kr. y, og opstil en lineær regressionsmodel p(x) = axb  , der beskriver denne sammenhæng.  


Svar #3
17. maj 2014 af Clax (Slettet)

ax+b


Svar #4
17. maj 2014 af Clax (Slettet)

hvordan skal tallene skrives ind i graph 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2014 af LeonhardEuler

Du plotter dem ind  et koordinatsystem som punkter på formen (x,y)  og foretager dig en regression


Svar #6
17. maj 2014 af Clax (Slettet)

Jamen skal man bare kopier tallene ind for hvis man gør det så ligger punktere bare på linjen ):

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2014 af LeonhardEuler

Nu har jeg ikke 'Graph'.

Ja. Du plotter dem som punkter.  (x1,y1), (x2,y2) .... (xi,yi

Du har skrevet en hel masse tal ind i #0, og de giver ikke særlig meget mening. Kan du skrive dem ind igen og husk at skrive hvilken række repræsenterer hvad ... om det er pris eller afsætning.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. maj 2014 af LeonhardEuler

Se denne video:

http://www.youtube.com/watch?v=ePUcEaEDrgE


Svar #9
18. maj 2014 af Clax (Slettet)

hvordan sættes funktion lig med 150?? 

Tallene fra graph opgaven: f(x)= -0.0135*x+287.6538, R=0.9913


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2014 af LeonhardEuler

Du kan eventuelt aflæse det. Går op ad y-aksen til 150 hen til grafen og x værdien til det punkt er løsningen til det du leder.  Netop løsningen til f(x) = 150


Svar #11
18. maj 2014 af Clax (Slettet)

Nej man skal vist bruge y1 y2 x1 x2 osv

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2014 af Amril (Slettet)

Løs f(x) = 150 

Hvorfor vil du absolut bruge graph* når en førstegradsligning kan løses på 5 sekunder via lommeregner? 

*som måske ikke engang kan finde ud af det


Svar #13
18. maj 2014 af Clax (Slettet)

De skal ind i graph efter sætte funktionen = 150

Svar #14
18. maj 2014 af Clax (Slettet)

Ja så løs det

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det drejer sig om at løse den simple ligning

        -0.0135*x +287.6538 = 150 .

Isoler x i ligningen.


Svar #16
18. maj 2014 af Clax (Slettet)

Kan ikke finde ud a det

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

x = (287.6538 - 150) / 0.0135    (forøg evt. antallet af decimaler i regressionen). 


Skriv et svar til: xy plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.