Fysik

HJÆÆÆLP!!!

19. maj 2014 af Abdo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra Boreplatforme i Nordøsten hentes der naturgas op fra undergurnden. Gassen føres hen til et af de underjordiske naturslagre, som findes i Danmark, i et af natrugaslagrene er rumfanget 1,8 x 10 opløftet i 6 m3, det indeholder naturgas med temperaturen 7 o C og et tryk på 11,0 Mpa

Beregn gassens stofmængde.

Beregn gassens masse. idet gassens molmasse er 17,1 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af 012343210

1) benyt dig af idealgas loven: p*v=n*R*T

2) n=m/Mw => m=n*Mw

Prøv at kom ed et gæt så tjekker jeg gerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2014 af mathon

1)

                               n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left (11,0\cdot 10^{6}\; Pa \right )\cdot \left (1,8\cdot 10^6\; m^3 \right )}{\left (8,31\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( \left (273 \right+7 \right )K )}


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.