Matematik

Differentialligninger!

21. maj 2014 af Louisestabell (Slettet) - Niveau: A-niveau
HJÆLP!!! Sidder lige med en svær eksamensopgave, er der nogen der kan hjælpe ? Tusind tak!! Find en løsning til differentialligningen dy/dx = - 4x/y Der går gennem punktet (4,6). ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved separation af de variable.


Svar #2
21. maj 2014 af Louisestabell (Slettet)

Hvad hvis man skal gøre det uden hjælpemidler ? Kan du hjælpe mig på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er da uden hjælpemidler.

y dy = -4x dx ,

∫ y dy = - ∫ 4x dx ,

y2/2 = -4x2/2 + k

y2 = k' - 4x2 ,

gennem (4,6) :

62 = k' - 4·42 ,

k' = 36 + 64 = 100 ,

y2 = 100 - 4x2 , y ≥ 0 .


Skriv et svar til: Differentialligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.