Fysik

Eksamensspørgsmål

22. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

I praksis afgiver kondensatoren 800 W, og en termostatstyring sørger for at det elektriske varmelegeme kun afgiver 400 W, således at der ligesom før tilføres 1200 W til indgangsluften. Motorerne der driver tromlen og blæseren har et samlet effektforbrug på 140 W. 

d) Bestem det samlede elektriske energiforbrug til tørring af tøjet i tørretumbleren med varmepumpe.

hej! jeg ved ikke helt hvordan jeg skal lave opgaven, men jeg tror man skal 1200W+140W = 1340W også lave et next step.. her er opgaven http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2010/fysik_A_htx_aug23/opgave3/frameset.html


Svar #1
22. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

ups, vi har hvor lang tid det tager at tørre tøjet! 2825 sek er det så bare at sige 2825S*1340W


Svar #2
22. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

a) Giv en fortolkning af Figur 6.1 og fortæl herunder, hvilket gear du mener, bilisten kører i til hvilke tidspunkter under accelerationen. 

Vedhæftet fil:xxxx.gif

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af hesch (Slettet)

Tørretumbler:  Tilført elektrisk effekt = 400W + 140W = 540W.

Kondensatoren afgiver 800W, hvilket må tilskrives fortætningsvarme = -fordampningsvarme.

Men du har så en virkningsgrad = 800 / 540 ≈ 1,5  ?

Det kan man sagtens have ved et jordvarmeanlæg, der trækker varme ud af jorden. Men hvad trækker tørretumbleren varme ud af ?

Hvad menes der med:  ligesom før tilføres 1200 W til indgangsluften ?  Der må være noget foranstående, der ikke er kommet med.


Svar #4
22. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

opgaven http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2010/fysik_A_htx_aug23/opgave3/frameset.html


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2014 af hesch (Slettet)

Der manglede lige 300W til kompressoren i  #0.

Så kommer man op på 300W + 400W + 140W tilført elektrisk energi = 840W.  ( Hermed virkningsgrad < 1 ).

Så den tilførte energi bliver 2825s * 840W.


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.