Matematik

Eksamen

24. maj 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er ved at forberede mig på skriftlig eksamen i matematik, og har taget et kig på sættet fra maj 2012 (jf. studienets vejledning) og støder allerede på et forståelses problem i opgave 1:

(a-b)(a+b)-2a^2+b^2\Leftrightarrow a^2-b^2-2a^2+b^2

næste skridt vil jeg så sige er a^2-2a^2. Men hvordan kommer man herfra og til -a^2? det forsåtr jeg ikke rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2014 af AskTheAfghan

Undgå med at skrive "⇔". Man har

(a - b)(a + b) - 2a2 + b2 = a2 - b2 - 2a2 + b2 = a2 - 2a2 = a2 - a2 - a2 = -a2


Skriv et svar til: Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.