Matematik

DIfferentialeregning faldskærm

25. maj 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder og studer over en opgave (løst) som jeg har downloadet herinde fra.

Jeg kan ikke se logikken i hvorfor forfatteren har valgt at gange -6 ind i parantesen med -1 og derefter undladet at lægge den til 27,5 * -1,6

Mvh. Philip :)

Ps. se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Differensfaldskærm.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2014 af peter lind

Du skal differentiere

200-6,0*t+27.5(e-1,6*t-1)

200 er en konstant så den forsvindder ved differentiationen

(-6*t)' =-6

(27.5(e-1,6*t-1))' =27.5(e-1,6*t-1)' = 27,5'(-1,6*e-1,6t) = -44*e-1,6t
 


Svar #2
25. maj 2014 af Fallap (Slettet)

Mange tak Peter :)

Er vi enige om at forfatteren til den vedhæftede opgave har lavet en fejl i sin differentiering?

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af peter lind

Det er vi bestemt ikke

Det første led giver 0

det andet led -6

Det tredje led -44*e-1,6t

ialt -6-44*e-1,6t

hvilket er i overensstemmelse med den vedhæftede besvarelse


Svar #4
25. maj 2014 af Fallap (Slettet)

Du skrev så vidt jeg kan se -44•e-1,6t

I besvarelsen står der  -44•e-1,6t? -6


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af peter lind

Der er blot byttet rundt på de to led


Skriv et svar til: DIfferentialeregning faldskærm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.