Matematik

sinus

25. maj 2014 af heeeeejjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en opgave, der lyder således: 

Om trekant ABC oplyses, at vinkel A=80 grader , a=12 og b=11.

a)  Bestem vinkel B og vinkel C .

b)  Bestem længden af medianen ma . 

jeg har fundet vinkel B ved hjælp af sinus , men hvordan finer jeg vinkel C, når c ikke er oplyst? skal c findes først - og i såfald, hvordan gør jeg dette uden kendskab til vinkel C ??? er virkelig forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Udnyt at summen af vinklerne i en trekant er 180º


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

lol trist A-niveau :(

Kan også anbefale WordMat's trekantsløser, hvis det er du bruger WordMat. Den løser det hele på én gang :D

Husk desuden at en median er en linje, der går fra en vinkel ned og halvere modstående side. Det skal du bruge i opgave b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af sashii

Vinkel A er oplyst og du har udregnet vinkel B. Der gælder for en trekants vinkler, at summen af dem skal give 180o. Du bruger altså, at <C = 180 - <A - <B.


Svar #4
25. maj 2014 af heeeeejjjj (Slettet)

Jeg tænkte på det, inden jeg fandt B. Men efter at have siddet og kogt matematik hele dagen lod jeg mig alligevel narre. Tak alligevel

Skriv et svar til: sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.