Matematik

Bestem sidelængderne

26. maj 2014 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en retvinklet trekant ABC oplyses, at arealet er 24, og 
den ene katete er 6. 
 
Bestem sidelængderne i trekant ABC

Trekanten er bare retvinklet men siden a er 6.

Hvordan gør man? Hvad bruger man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

                               \frac{1}{2}\cdot k_1\cdot k_2=24

                               \frac{1}{2}\cdot 6\cdot k_2=24


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at for en retvinklet trekant med kateterne a og b, hypotenusen c og højden h, gælder det om arealet T, at

        T = (1/2)·a·b = (1/2)·h·c .

Her kender man T og for eksempel a og kan så let finde b:     b = 2T/a .


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af susanja (Slettet)

Andre forklaringer på hvordan man kan finde ovennævnte spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt afgjort den simpleste forklaring, der er givet ovenfor. Man benytter udtrykket for trekantens areal, der bør være kendt fra folkeskolen. Man kender to af de tre størrelser, der indgår, og finder så den tredje af ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2014 af eriks3n (Slettet)

24/6= 4 

dvs. sidelægnden BC er 4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5. Nej, det er firkert. Se forklaringen i #2. Man kender T og a.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2014 af mathon

                         \frac{1}{2}\cdot 6\cdot k_2=24

                         3\cdot k_2=24

                         k_2=\frac{24}{3} =8


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2015 af electricaka (Slettet)

Hvad er K2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

k1 og k2 er de to kateters længder i trekanten. Det er oplyst, at k1 = 6 . Man skal så bestemme k2 og hypotenusens længde. I #2 er kateternes længder kaldt a og b.


Skriv et svar til: Bestem sidelængderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.