Matematik

Afrund til 1 decimal

27. maj 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Nogle der kan forklare hvordan man afrunder til 1 decimal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af hesch (Slettet)

Du har fx tallet  319,34339. Med een decimal står der 319,3. Hvis den følgende decimal ( 4 ) er mindre end 5, skal du ikke runde op, så resultatet af en afrunding er 319,3.

Du har fx tallet  319,35339. Med een decimal står der 319,3. Hvis den følgende decimal ( 5 ) er større end eller lig med 5, skal du runde op, så resultatet af en afrunding er 319,4.

Hvis tallet fx er 319,95339, bliver det afrundede tal  320,0.   ( der fremkommer en mente ved afrundingen ).


Svar #2
27. maj 2014 af JBiebs (Slettet)

Tak! Hvordan omregner man fra min til timer? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2014 af hesch (Slettet)

Der er 60 min. på en time, så du deler med 60.

Eksempel:  360 min. = 360/60 timer = 6 timer.

380 min. = 6 timer og 20 min.    fordi  6*60 + 20 = 360 + 20 = 380 min.


Skriv et svar til: Afrund til 1 decimal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.