Matematik

Omskriv fra procent til decimaltal

27. maj 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Nogle der kan forklare hvordan man omskriver fra procent til decimaltal?
Også omvendt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af SuneChr

Procent betyder, ganske enkelt, at nævneren altid hedder 100.
7%  er  7/100
De  7/100  skrives om til decimaltal som  0,07

Omvendt, ganger man et decimaltal med (100%) og får så decimaltallet i %
 


Svar #2
27. maj 2014 af JBiebs (Slettet)

Tusind tak! :)
Hvordan omskriver man fra ton til kg også omvendt?

Fx hvad bliver 3 1/2 tons til i kg?

Skal man så ikke bare gange 3,5 • 1000 = 3500

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2014 af SuneChr

Jo,         Hver gang vi har 1 t har vi 1000 kg
og hver gang vi har 1 kg har vi 0,001 t


Svar #4
27. maj 2014 af JBiebs (Slettet)

Så hvis det er fra kg til ton så er det sådan her: 3,5 • 0,001 = 0,003 ? Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2014 af SuneChr

Du skal jo ha' det hele med
3,5 kg = 0,0035 t


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2014 af BasicMath (Slettet)

http://www.omregner.dk/


Skriv et svar til: Omskriv fra procent til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.