Matematik

Matematik c

28. maj 2014 af Nogett (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med at løse en opgave?
Jeg kan godt beregne rente efter antal år osv. men hvordan beregner man sådan en opgave?
med mellemregninger taaaaaarkk.

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5 %.

Efter 5 år står der 59 384,32 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af SuneChr

Isolér k0 i ligningen
k5 = k0·1,0355
og indsæt de kendte tal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n

Man kender n = 5, r = 0,035 , og slutkapitalen Kn . Isoler og beregn startkapitalen K0 .


Svar #3
28. maj 2014 af Nogett (Slettet)

Hvordan benytter man Kn = K0 · (1+r)n ? Hvordan vil man beregne det hvis man bruger de tal jeg har sat ind?


En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5 %.

Efter 5 år står der 59 384,32 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er jo

        K0 = K5 / (1+r)5 = 59384,32 / 1,0355 = ...


Svar #5
28. maj 2014 af Nogett (Slettet)

Så : 1,035 opløftet i 5 = 1.1876 kr.
Det var det beløb der blev sat ind for 5 år siden ?? Er det rigtig forstået ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er helt forkert forstået. 59384,32 kr skal divideres med tallet 1,0355 = 1,187686 .

Hvis 1,18 kr kunne blive til 59000 kr i løbet af 5 år, var der vist mange flere, der satte penge i banken.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2014 af SuneChr

# 6
Sidste linje:
Tror oprigtig talt, at banken ville snuppe de   59000 - 1,18·1,0355   for næsen af kunden og kalde det for ekstraordinære omkostninger.


Svar #8
28. maj 2014 af Nogett (Slettet)

ups :)
Nu har jeg forstået det men når jeg sidder og beregner det s får jeg ikke det samme resultat og aner ikk hvorfor?! Men resultatet er 1,187686 er det rigtig forstået ?
Det var det beløb der blev sat ind på kontoen for 5 år siden ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nå ja, men ellers vil skattefar jo nok melde sig.


Svar #10
28. maj 2014 af Nogett (Slettet)

Mange tak for hjælpen.. :)


Skriv et svar til: Matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.