Matematik

Hjælp !!

28. maj 2014 af Rosinar (Slettet) - Niveau: B-niveau

O(a)=a^2+2000/a   hvis man differentier den får man O'(a)=2a-2000/a^2   (sådan står der i min bog) 

spørgesmålet er hvorfor bliver + til - når man differentier funktionen?

Og hvordan kan det være at:  2a=2000/a^2   <=> a^3=2000/2   <=>  a=^3√ 1000 = 10

Har virkelig brug for hjælp her :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter den generelle regel for differentiation af en potens:

        (xn)' = n·xn-1

hvor n = -1 i det andet led i funktionen.

Man løser så ligningen O'(a) = 0 , dvs.   2a - 2000/a2 = 0 , eller a3 = 2000/2 = 1000 = 103 .


Svar #2
28. maj 2014 af Rosinar (Slettet)

Hvad er det for en regneregel der bliver brugt her for at isolere a : a^3 = 2000/2  <=> a = ^3√1000 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at hvis an = b , er a = b1/n .

Her er a3 = 1000 , så a = (1000)1/3 = (103)1/3 = 103·(1/3) = 101 = 10 .


Skriv et svar til: Hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.