Matematik

Snart årsprøve

29. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har snart årsprøve i matematik. Både færdigheds- og problemregning.

Her noget jeg undrer mig over

5 + (-2) = Hvad giver det og hvordan regner man frem til det?

5 - (-2) = Hvad giver det og hvordan regner man frem til det?

2 * 5 * (-2) = Osv.

2*5 + 3*(-2) = Osv.

Det mindste tal, som både 5 og 13 går op i er _____ er det ikke 1?

Kursen på dollar er 550. 650 dollar koster. Hvordan regner jeg den ud?

Og tid er jeg knap så god til. F.eks

Kl 15.00 - 20.15 ______ Timer _____ min.

Kl. 09.35 - 18.05 ______ Timer ______ min.

Kl  07.30 - 14.25 _______ Timer ______ min.

Hvordan regner jeg dem ud?

Håber der er nogle kloge hoveder herinde der kan hjælpe. Samtidig skal det lige siges at jeg går i 8.klasse. Så helst i et sprog som jeg kan forstå. Skal lige sige at det her ikke er lektie osv. som jeg vil have jer til at lave, blot er det bare nogle ting jeg har taget tilfældigt ud af min bog som jeg synes jeg skal have opfrisket.

Håber i vil hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2014 af Moderatoren

Prøv selv at finde svar i din formelsamling her:)

- Så kan du spørge ind igen bagefter:)


Svar #2
29. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Jeppe jeg har kun kunne fundet noget for valuta. Resten kan ikke findes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2014 af SuneChr

Lad os kigge på den med tiderne:
kl 15.00 - 20.15
Den er ikke så svær.
Fra kl 15.00 til kl 20.00 er der 5 timer
så mangler vi et kvarter, så det bliver i alt
5 t 15 min
Den næste
kl 9.35 - 18.05
Hold nu tungen lige i munden ! :
18.05 kan vi omskrive til 17.65
Der går jo 60 min på 1 t, og de 60 min lægges på samtidig med, at vi trækker 1 time fra.
vi har da ikke forandret noget:  60 min - 1 t = 0
Vi har så
17.65  minus  9.35 = (17 - 9 t)  og   (65 - 35 min) = 8 t 30 min
Prøv nu at udregne den sidste.  


Svar #4
29. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Så må det give:

13.85 - 07-30 = 6 timer og 55 min?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2014 af SuneChr

# 4     nemlig !


Svar #6
29. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Sune kan du hellere ikke give mig kort forklares på lukkede, åbne og halvåbne

F.eks

[2 ; 3]

[2 ; 3[

]2 ; 3[

]2 ; 3]


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2014 af SuneChr

Når den kantede parentes vender ind mod tallet, skal tallet medregnes. Vender parentesen bort fra tallet, skal tallet ikke medregnes.
[ a ; b [      a er med men ikke b     altså    a ≤ x < b
] a ; b [      a < x < b
[ a ; b ]       a ≤ x ≤ b
Hvis vi har alle de reelle tal, kan de skrives   ] - ∞ ; ∞ [
Dér må den kantede parentes aldrig vende indad mod ∞


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2014 af lartpoutlart (Slettet)

+ og - giver - (og omvendt)

+ og + giver +

- og - giver +

Du får oplyst kursen for dollars - som du selv skriver: kursen på dollar er 550. 650 dollar koster. Hvordan regner jeg den ud?

Dette betyder at 100 dollars svarer til 550 kroner - når du så har 650 dollars (altså 6,5 gange så meget som 100 dollars), så ganger du blot 6,5 med 550: 6,5*550=3575 kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2014 af SuneChr

# 8
Når du skriver "og" i de tre øverste linjer, læser jeg det, som du vil lægge sammen.
Det er ikke korrekt.
Men man har:
(+)·(+) = (+)
(+)·(-) = (-)
(-)·(-) = (+)

# 0
At kursen på dollar er 550 betyder, at 100 dollar koster 550 d.kr.
For 1 dollar skal man da betale 5,50 d.kr.
 


Skriv et svar til: Snart årsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.