Matematik

Andengradsligning

29. maj 2014 af Lucas191196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne andengradsligning: 2*x^2=6*x+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2014 af Heptan

Træk 6x fra på begge sider.

Træk 4 fra på begge sider.

Løs andengradsligningen med den der formel du ved.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider også ligningen med 2, så er den lettere at faktorisere eller håndtere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2014 af mathon

                       2\cdot x^2=6\cdot x+4

                       x^2=3\cdot x+2

                       x^2-3\cdot x-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Efter at have rokeret rundt på ligningen kan du anvende diskriminantmetoden for at bestemme parablens rødder:

d=b^2-4ac

hvis d>0 skærer parablen x-aksen 2 steder. Hvis d=0 berører parablen blot x-aksen ét sted, hvis d<0 har parablen ingen løsninger. Du bestemmer så rødderne hvis d er større eller lig med nul på følgende måde:

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2*a}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.